Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper het sjalotje.
Knip of snijd de bacon in kleine stukjes.
Verhit 1/2 eetlepel boter in een koekenpan en bak de sjalot en
de bacon 5 minuten tot de bacon knapperig is.
Schep het mengsel in een diep bord.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel ze boven het
baconmengsel.
Voeg de roomkaas toe, knip de peterselie erboven fijn en meng
alles met een vork door elkaar.
Vul de buikholtes van de forellen met het roomkaasmengsel,
bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met
citroensap.
Leg ze in een wijde ovenschaal.
Smelt de rest van de boter, bestrijk de forellen ermee en laat
ze in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden.
Serveer met gekookte peterselieaardappeltjes en veldsla met
tomaat en
avocado.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |